Psicologia Clínica

PSICOLOGIA INFANTO - JUVENIL

UNITAT DE PSICOLOGIA CLÍNICA INFANTO - JUVENIL

Els problemes emocionals més freqüents durant la infància i l’adolescència són l’ansietat i l’alteració de l’estat d’ànim. L'ansietat ha de considerar-se inicialment com un sentiment normal en la vida del menor. Aquesta ansietat és patològica, quan sorgeix sense un desencadenant aparent o quan dificulta el desenvolupament i el dia a dia dels infants i repercuteix negativament en el seu context escolar, familiar i en la seva interacció social amb els iguals. Les alteracions de l’estat d’ànim són els canvis d'humor referits a sentiments de tristesa o irritabilitat i un manifest desinterès per les activitats anteriorment agradables. (llegir més...)

UNITAT DE NEUROPSICOLOGIA CLÍNICA INFANTIL

Són aquelles dificultats que presenten alguns nens que, tot i tenint un quocient intel·lectual normal, no aconsegueixen uns nivells acordes amb la seva edat i curs acadèmic en algunes matèries escolars (lectura, escriptura, càlcul,…). Un nen que presenta dificultats en l’aprenentatge no sempre es justifica per un problema d’intel·ligència, ni d’esforç, ni per un problema emocional, ni per l’afectació d’altres funcions cognitives que puguin influir en el seu aprenentatge (atenció memòria, visopercepció,…). (llegir més...)

UNITAT DE TRASTORNS DE LA CONDUCTA ALIMENTÀRIA

a tots ens agrada veure’ns bé i tenir cura de la nostra imatge. Però quan esdevé una obsessió i la majoria de coses que fem i deixem de fer estan centrades en el pes, la imatge i el menjar, i això no ens deixa gaudir com abans de les sortides amb amics, de les festes, o deixem de rendir com ho fèiem a la feina, a l’escola, amb la família, ... (llegir més...)